English English

ASSOS İnsan ve Toplum Bilimlerinde Araştırmalar Dergisi
(e-ISSN: 3023-638X)

Amaç ve Kapsam

ASSOS İnsan ve Toplum Bilimlerinde Araştırmalar Dergisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin insan ve toplum bilimleri alanlarındaki engin ve yetkin öğretim ve bilimsel tecrübesini akademik yayıncılık alanına taşıyan bir fakülte dergisidir. Bu bağlamda insan ve toplum bilimleri alanlarına kuramsal ve yöntemsel yeni yaklaşımlar getiren ve alanın güncel akademik literatür ve tartışmalarına yer veren Türkçe ve İngilizce çalışmaları yayımlayarak ülkemiz üniversitelerinin fakülte dergiciliği tecrübesine somut bir katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu bakımdan hem ulusal hem de uluslar arası düzeydeki akademik tartışmalara yeni bir düşünsel ve bilimsel boyut katmak dergimizin amaçları arasındadır.